Veel gestelde vragen

Hieronder antwoorden op veel gestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, stuur ons dan een bericht. 

Samenstelling

Waarom zit er Vitamine K in drinkvoeding?

Medische dieetvoeding moet voldoen aan wettelijke richtlijnen, die voorschrijven dat er vitamines in zitten, waaronder vitamine K. Dit om aan de dagelijkse ADH te voldoen. Medische drinkvoeding wordt gebruikt als aanvulling of vervanging van dagelijkse maaltijden die ook vitamine K bevatten.

Ziektebeeld

Ik heb last van slijmvorming

Fresubin Jucy medische drinkvoedingAls u last heeft van slijmvorming, dan komt dat vaak door producten op melkbasis. U kunt dan het beste kiezen voor producten op sapbasis, zoals Fresubin Jucy. Volg altijd het advies op van uw arts of diëtist.

Ik heb Diabetes Mellitus

Medisiche drinkvoeding Fresubin DB bij Diabetes MellitusSpeciaal voor diabetici hebben we Fresubin DB DRINK. Overleg met uw arts of diëtist of dat inderdaad voor u geschikt is. Volg altijd het advies op van uw arts of diëtist.

Mijn stoelgang verandert

Als u medische voeding gebruikt, kan uw stoelgang veranderen. Die kans is echter klein. Maar er zijn mensen die last krijgen van obstipatie. Mocht dat bij u ook het geval zijn, kies dan in overleg met uw arts of diëtist voor een voeding met voedingsvezels, bijvoorbeeld Fresubin energy fibre.

Ik heb een moeilijke stoelgang

Fresubin medische drinkvoeding bij moeilijke stoelgangFresubin medische drinkvoeding bij moeilijke stoelgangAls uw darmen op gang geholpen moeten worden, dan kunt u, uiteraard in overleg met uw arts of diëtist, kiezen voor Fresubin energy fibre, Fresubin 2kcal fibre of dessert fruit (Appel-Pruim). Hier zitten extra vezels in, die de darmen stimuleren.

Allergie

Koemelkallergie of lactose-intolerantie

Medische drinkvoeding ProvideXtra Sinaasappel-AnanasFresenius Kabi is leverancier van medische drinkvoeding voor mensen die allergisch zijn voor koemelk.

Koemelkallergie

Het immuumsysteem geeft een abnormale reactie op de eiwitten die in melk zitten. Koemelkallergie komt vooral voor bij kinderen.

Lactose-intolerantie

Lactose wordt ook wel melksuiker genoemd. Om lactose te kunnen verteren, is het enzym lactase nodig. Dit is een enzym dat in de dunne darm wordt gemaakt. Als er geen of onvoldoende lactase wordt aangemaakt, wordt de lactose in de dunne darm niet goed verteerd en komt onverteerd in de dikke darm terecht. Hierdoor kunnen klachten ontstaan; bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel, opgezette buik, winderigheid en kramp.

Als u lactose intolerant bent, dan zijn vrijwel alle Fresubin voedingen voor u geschikt, met uitzondering van de Fresubin YOcrème.

Als u allergisch bent voor koemelkeiwit, dan is ProvideXtra DRINK geschikt. ProvideXtra DRINK is een medische drinkvoeding op basis van sap en bevat geen vet, melkeiwit, soja, vezel en lactose. ProvideXtra is voor iedereen (> 1 jaar).

Volg altijd het advies op van uw arts of diëtist.

Verkrijgbaar thuis en op reis

Waar koop ik Fresubin medische voeding?

Fresubin medische drinkvoeding koopt u bij de apotheekFresubin medische drinkvoeding kunt u kopen bij de apotheek of een facilitair bedrijf. Het wordt door de zorgverzekeraar alleen vergoed met recept.

Fresubin op reis

Fresubin medische drinkvoeding op reisAls u met het vliegtuig reist, vraag dan de luchtvaartmaatschappij of ze uw medische voeding willen bewaren in een ruimte waar Fresubin niet kan bevriezen. Vraag uw luchtvaartmaatschappij ook ruim voordat u op reis gaat of er bijzondere documenten nodig zijn. Sommige landen zijn namelijk streng met producten die je invoert, zoals medische voeding.

Vergoeding

Vergoed mijn verzekering medische voeding?

Over het algemeen vergoeden zorgverzekeraars uw medische voeding, als uw arts of diëtist dit voorschrijft. Uw arts, diëtist of afleveraar kan u helpen de vergoeding aan te vragen.

Gebruiken en bewaren

Kan ik ijsjes maken van Fresubin?

Ja, u kunt Fresubin invriezen en er ijsjes van maken om deze als ijsjes te nuttigen. De ijsjes na het invriezen niet meer ontdooien.

Kan ik Fresubin mijn hele leven blijven gebruiken?

U kunt Fresubin uw hele leven blijven gebruiken; als aanvulling op uw reguliere maaltijden en als maaltijdvervanger. Overleg altijd met uw arts of diëtist welke producten voor u geschikt zijn. Er zijn vele smaken, waardoor u kunt afwisselen en u de therapie goed kan volhouden.

Kan ik Fresubin verwerken in een gerecht?

U kunt Fresubin prima verwerken in een gerecht. Laat de smaak van uw Fresubin product aansluiten bij uw gerecht. Vaak is de neutrale variant het meest geschikt om mee te koken. Maar u kunt ook Fresubin met een smaak toevoegen aan bijvoorbeeld toetjes.

Moet ik het flesje in een keer leeg drinken?

Fresubin medische drinkvoeding bewarenAls een flesje of cupje te veel voor u is, dan hoeft u het niet op te drinken. U kunt de geopende verpakking nog maximaal 24 uur in de koelkast bewaren. Vergeet niet ook de geopende verpakking te schudden of de inhoud door te roeren.

U kunt besluiten over te stappen op de geconcentreerde medische drinkvoeding Fresubin 2Kcal. Dan drinkt u maar 2 flesjes (400 ml) in plaats van 3 standaard flesjes (600 ml) als aanvullende voeding. Overleg altijd met uw arts.

Hoe bewaar ik Fresubin?

Ongeopende verpakking Fresubin

Fresubin bewaart u op kamertemperatuur (ca 15-25 graden Celcius) of in de koelkast. Kijk op de verpakking voor de houdbaarheidsdatum.

Geopende verpakking Fresubin 

Als de verpakking open is, dan kunt u Fresubin nog maximaal 24 uur in de koelkast bewaren en gebruiken. Vergeet niet ook een geopende verpakking te schudden of te roeren voor gebruik.

Kan ik Fresubin opwarmen?

Fresubin kunt u koud en warm drinken. Zorg er wel voor dat u Fresubin niet kookt, want dan verdwijnen de vitamines.

Assortiment

Kan ik Fresubin uitproberen?

Uw arts of diëtist kan een smaakbox voor u te bestellen, zodat u Fresubin zelf kunt proeven. Daarna kiest u de smaken die u het lekkerst vindt.

Ik heb liever hartige drinkvoeding

Fresubin soep TomatenSpeciaal voor liefhebbers van hartige voeding of voor diegene die van afwisseling houden, hebben we een Fresubin soep. Daarnaast kunt u de voeding met de smaak ‘neutraal’ toevoegen aan uw eigen soep of andere maaltijd.

Reacties gesloten.