Voor artsen, diëtisten en apothekers

We willen ondervoeding voorkomen. Ondervoeding komt vaker voor dan we zouden wensen. Ook in Nederland. Artsen, diëtisten en apothekers spelen een belangrijke rol bij het voorkomen en behandelen van ondervoeding. Wij adviseren patiënten altijd te overleggen met hun specialist.

Voorkomen ondervoeding

De Stuurgroep Ondervoeding wil ondervoeding voorkomen. Zij zet zich in om vroege herkenning en een adequate behandeling van ondervoeding bij ziekte in te voeren in de hele Nederlandse gezondheidszorg. Niet alleen in ziekenhuizen, maar ook in verpleeg- en verzorgingshuizen, de eerstelijns zorg en thuiszorg.

Vaststellen ondervoeding

SNAQ is een screeningstool voor ondervoeding van de Stuurgroep OndervoedingDe Stuurgroep Ondervoeding heeft screeningtools en richtlijnen voor behandeling van ondervoeding. Enkele screeningtools zijn SNAQ en Must. U kunt ook gebruik maken van de BMI-meter.

 

 

 

 

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden medische voeding op basis van een recept van arts of diëtist. Als u de vergoeding voor uw patiënt in orde wilt maken, dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van het aanvraagformulier van de Stuurgroep Ondervoeding.

Patiëntenbrochure

 

Wilt u meerdere brochures aanvragen om aan uw patiënten te geven, vul dan hieronder uw gegevens in. [contact_form]

Reacties gesloten.